Katteklør og andre kattedameting

Katteklørne mine er noe av det viktigste jeg har, dem bruker jeg både for å forsvare med mot ekle katter og sinte hunder.

Og ikke minst det er dem jeg bruker for å få kloa i de mest fristende mus og andre småkryp. Ja, og det hender jeg slenger med en klo om jeg blir lei rufsing i pusongepelsen min.
klør1

Dessuten bruker jeg dem for å markere litt rundt omkring. Ikke så mye, men en gang i blant på noen trær rundt huset mitt er greit.
Jeg må til enhver tid holde dem i orden og nypusset, og til det har jeg en egen klorestamme i pusongehuset mitt, som jeg kvesser dem litt på, før jeg stikker ut på musejakt.
Ja, og en speil på veggen hender jeg kvesser dem på , mens jeg titter på meg selv i speilet og ser at klørne er kvesse og tennene er skarpe, klar for nye tokter. Og at bartehårene er velpleide og klar for innsats.

Stell av klørne

Når jeg er mye ute så klarer jeg fint å passe på klørne mine selv, men om vinteren når jeg ikke er så mye ute, og alt er dekket av myk snø, må matmor klippe klørne mine litt. Ikke noe gøy, men greit nok, vanker jo alltid noen godiser. Vi blir liksom helt aldri enig om hvordan det skal gjøres, jeg vil sitte på bordet, å tenke litt på hvilkeav  klørne som skal klippes, mens hun bare legger meg på rygg, og før jeg får gjort noe mye som en mjau, er jeg fast og klørne klippes uten at jeg få sett eller kontrollert hva hun driver på med. Med nyklipte klør og en smule fornærmet over håndteringen og alt rotet i pusongepelsen min, så må det nok noen godbiter til for å glemme den opplevelsen.

klør5

Kloklippetips:

Er du usikker la veterinæren ta seg av all kloklipping, eller spør han om råd først. Det er ikke noe godt ugangspunkt å klippe klo på en KATT om man er usikker.
Katten får ikke vondt når du klipper klørne på riktig vis, men ofte normalt liker dem det ikke hverken håndteringen eller klippingen. Det er derfor nødvendig at kattungen blir vant at man holder litt forsiktig i potene, slik at den blir mindre skeptisk etter hvert som den vokser opp. Masèr og hold litt i potene en gang i blant, spesielt noen uker før du tenker å klippe klo om katten din ikke liker det,så den blir vant.
Finn ett sted å sitte hvor den er komfortabel og uten forstyrrende omgivelser og godt med lys.
Plasser kattungen på fanget og hold den i et fast grep dersom den prøver å stikke av. La den roe seg ned og slappe av før du begynner. Etter hvert klipp bør du roe ned katten ved å feks. stryke den på en plass den setter pris på. Ha god tid.
Klipp bort den ytterste spissen på kloen uten å komme nær den trekantformede, lyse-røde, nerven helt midt i på kloen. Dersom du klipper for langt inn, kan kloen begynne å blø, og dette er vondt for katten. Så bruk derfor godt lys, da ser du den tydelig. Klipp heller litt for lite, enn for mye.

nail (bilde lånt fra ipet.no)

På mørke klør ser du ikke kloen på samme måte som på lyse klør, men fra undersiden av kloen  vil nerven synes gjerne som en svart streng inne i kloen.

Bruke en klotang som klipper neglen , ikke knuser. Ikke feks. vanlig  saks.
Og du trenger ikke å klippe alle klørne på alle potene om du ser katten er urolig og ikke liker situasjon, ta en pote om dagen.
Husk gi masse ros og godis etterpå.
klør6

Inne i denne myke pusepoten sitter noen sylskarpe nykvessende katteklør klar til jakt.

Men dette var litt om mine klør. Men vet dere at slike kattedamer også er meget nøye med å pusse og passe på at klørne deres er skikkelig staselig til enhver tid.
Ja jeg vet ikke helt hvordan, men tror ikke dem kvesser dem på klorestolper eller naboens hagetrær, eller om dem er til hjelp om kattedamene må klatre i trærne, om dem skal redde ned sine kjære katterpuser som sitter fast høyt oppe i ett tre.
For kattedamene sine klør ser helt unike ut, har ikke sett maken hos noen andre, kun damer.
Dem finnes i alle fasonger, farger og mønstrer. Ikke som her i huset, her er det bare en type tigerklo.

Men nå jeg har sett slike med mine egne katteøyner og jeg vet faktisk om en slik plass hvor det kan fikses slike, nemlig hos Linnea Negledesign på Hamar. Kan si dere at jeg ble ganske stor i øyene når jeg ser hva disse kattedamene gjør med sine klør. Nå er jeg skikkelig glad jeg ikke er en kattedame, og dem sitter faktisk helt i ro når dem for fikset på klørne sine, helt i ro!
klør5klør3
Og hun lager faktisk Jesperpusnegler til kattedamer,  og slike kattedamer med slike Jesperpusnegler kan jeg kanskje godta rufser litt i pusongpelsen min om jeg oppdager dem.

Jeg skal egenhendig trekke ut en kattedame som kan få en helt gratis motivlakkering med shellack hos LinneaHAMAR, Ringgt. 178.

Meld deg på trekning her hos meg:   http://jesperpus.com/kattekloer/
Påmeldingsfrist: 14.JULI- 16

Jeg trekker vinner så fort jeg er inne fra musejakt.
Vinneren kontaktes og avtaler time direkte med Linnea.
NB: Vinneren bør bo i Hamarområdet!

klør2

Så håper jeg at jeg kan få lov å gjøre stas på en kattedame som fortjener litt ekstra, og om det passer slik for meg så kanskje jeg tilogmed dukker opp å sjekker de nye Jesperpusneglene, om timen ikke er midt i en musejakt da.
klør3
Meld dere på, om dere bor i Hamar området og kan komme dere til denne salongen på egne poter.

Purr fra Jesperpus

Min fbside

Linnea negledesign

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR