Ett helt spesielt hjem søkes.

Vi er på utsikt etter ett helt spesielt hjem til 2 utfordrende katter som det viser seg å være vanskelig å finne et passende hjem og eier med plass, kompetanse og tålmodighet.

Kattene heter Finn og Fie og stammer fra en koloni, De er født Juni 2018, fanget inn November 2018. Kolonien hadde bygget seg opp over mange år, og mange av kattene var syke/skadet og innavlet og måtte avlives. Finn og Fie fikk en sjanse.

I nåværende fosterhjem er de som helt normale katter, går sammen med andre katter, spiser med de andre kattene og lar seg klappe, maler og koser seg stort med fostermor. Fremstår da som veldig trivelige, takknemlige og veldig sosiale katter.

De går ikke fritt ute pr i dag, kun i luftegård. Men det antas at de fint kan fungere som utedørs i ett godt hjem med god tillit til eier, Men ikke som gårdskatt/stallkatt fordi de må ha tilgang til matmor/far for å ikke miste kontakten med mennesker og evt trekke seg bort. Uteområdet bør nok ligge landlig uten for mye trafikk og støy så de får et rolige og kattevennlige uteområde.

Men de har fortsatt veldig mye angst i seg, alle nye mennesker, fremmede stemmer, nye rom og nye stemninger og lyder kaller fram redselen i dem. De får panikk og vil helst rømme vekk. Noe som kan være svært utfordrende i ett nytt hjem til de får tid og hjelp til å bygge tillit. Såpass store katter at det kan fort bli mye tumulter om ikke plassen/rommet der tilvenningen skjer er tilpasset.

Det nye hjemmet må ha:
* Eget rom som er egnet til redde katter, helst ikke så stort og uten for mye stæsj, men med klatrestativ, liggeplass, do og matskåler, som kan brukes til kattene har funnet seg til rett og tillit til nye eier.

* Ingen møbler, kroker eller kriker etc som de kan gjemme seg under eller bort.

* Ny eier kan gjerne ha egne katter som er vant til voksne katter.

* Hjemmet må ha meget god kunnskap om temming og tilrettelegging for katter med slik bagasje.

* Vedkommende må ha god tid, da dette er katter som ikke kan stresses med eller tåler omgivelser med mye støy og stress.

*En stor fordel at eier er mye hjemme, da de trenger kontinuerlig trening. og har god tid og tålmodig.

Finn og Fie er søsken, kastrert og idmerket.
Starten av livet uten å bli preget på mennesker og menneskelige omgivelser gjør at det har litt ekstra krevende bagasje med seg og gjør de vanskelig å omplassere.
Men når de finner tilliten, fungerer de som katter flest og kan håndteres, men trenger bare litt ekstra tid, tålmodighet og det rette hjemmet.

Det er akkurat dette som gjør at vi velger å lete litt ekstra etter et hjem til Fie og Finn.

Fosterhjemmet kan ikke ha disse inne til evig tid, og jo lengre tiden det går, jo vanskeligere blir det å finne et hjem, både fordi at det ikke er enklere for de å flytte, men også fordi folk gjerne vil ha yngre og ferdig tamme katter å adoptere.


Nytt hjem må også være inneforstått med at dette er katter som ikke kan plasseres bort på nytt, og henvendelser ønskes kun av de som skjønner at de blir Finn og Fies forevige hjem,

Prossessen er krevende og stressende for kattene, noe vi ikke ønsker å utsette de for.
Legger med en videosnutt fra fosterhjemmet:

Kattene skal omplasseres sammen.
De som føler at de kan være det rett hjemmet til disse kattene og føler at de vil gi Finn og Fie en ny start, ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Lillestrøm på 90746632 for en prat og for mer informasjon

One kommentarer på “Ett helt spesielt hjem søkes.”

  1. Ida Cathrine Bryn

    Åh, dettte skjærer meg i hjertet. Jeg har desverre ikke de rette forholdene. Men jeg skal prøve å finne ut om jeg kjenner noen som kan ha De, for alltid. Har selv vært å henter/ ganger inn 2 hannkatter i fam. Og omplassere dem. De var livredde. Det bodde 2 andre katter der. Etter 4 uker var de 2 jentene som ” nye katter”. Ønsker gjerne å hjelpe om det er noe som passer senere. Ønsker alt godt for Finn OG fie. Ida Cathrine Bryn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR