Sjokolademus, blant den beste lunsjen til “TV2 hjelper deg” -gjengen

Takk Tv2- hjelper deg, for at dere har satt av tid i deres program for katter og kattefor.
Flere og flere katteiere ønsker å gi kattene sine ett godt hjem og godt stell, de ønsker også god informasjon om hva som er det aller beste fôret for katten, altså beste egnet. En katt er ikke BARE en katt lenger, og det samme gjelder kattefôr. Akkurat det samme som dere tenker når dere velger ut deres lunsj. Dere vil vel ha en sunn og god lunsj?. Det samme gjelder katter, kun det best er godt nok.

Da lurer jeg på hvorfor dere har valgt ut “bare” junkfood til oss katter? Og satt overskriften på testen til: “Billigfôr blant den beste kattematen“, dere har jo ikke brukt noen av de antatt  beste våtforproduktene til katt, ikke rart billigforet kom til topps. Kvalitetsmerker fikk jo ikke stilt på startstreken engang.
Katten er også med i det som kan kalles en kjæledyrrevulosjon blant dyreeiere, hvor kunnskap og fortståelsen for behovene, naturlig adferd og tilpasset fôr er sentralt. Her henger dere ikke med i utviklingen. Vi katter vil gjerne at flere av de nye og kvalitetsstemplet dyrefor-merkene som er kommet i dyrebutikkene også blir med i testene. Billigforet er testet gjennom årtider, og der er ikke så store endringer. Men selvsagt med nye store overskrifter selger, eller klikkes disse testene velvillig på.

 • Stakk dere bare innom butikken på hjørnet, fordi det var enklest?
 • Handlet dere kattematen  på tur til jobb klokken 07.00, før dyrebutikken åpnet?
 • Var tanken at folker handler kattefor og menneskematen helst i samme handlekurv?
 • Var det ikke så nøye med innholdet, siden våtforet har høy % med væske?
 • Bare en katt kanskje?
 • Betalt innlegg?
 • Kanskje dere ikke vet at det finnes så mange flere og mye bedre produkter?
 • Er så nøye hva vi katter spiser?

Kommer ikke på flere forklaringer….

På vegne av alle kattene i Norge, de 750 000 ønsker vi flere tester, med andre merker og bedre tilpasset kattefor!

Ser dette godt ut?, lukter like “fint” som det ser ut 
 

Jeg, “Jesperpus- hjelper deg”, laget en test til dere i “Tv2-hjelper deg”  -hvordan få den beste lunsjopplevelsen.
Hvilken lunsj er best for din medarbeider? Jesperpus hjelper dere selvsagt, har nemlig testet flere ulike  purrfekte lunsjmåltider

Med ca 900 medarbeidere i Tv2, er det  mange munner som skal mettes rundt lunsjbordet, og det fører jo selvsagt til at man må handle inn noe KJAPT på nærmeste sjappe, og helst for en billig pengesum. Er vel ikke så nøye hva dere spiser, er dere sultne nok glir det vel ned og dere blir passelig mette. Forhåpenligvis kommer ikke ei skikkelig magesjau. Mennesker er jo tross alt ganske altspisende, så dere tåler nok det meste.

Jeg er jo selvutnevnt matekspert, med kattrøvo mi på kjøkkenbenken i minst 3.5 år, og overværet minst 150 tacotilberedninger, og diverse andre ferske biffretter inne og utendørs. Testen er utført sammen med lagerasistenten Kasper, bestått 6 deler premium musekurs, med praksis og eksamen ved PHIL (Pusongehuset i Løten).

Kasper fikset lunsjvarer til testen, på tur hjem fra shopping, billigste er det enkleste, eller hva de mjauer for noe i den reklamen. Må jo være greit nok, tv2 sparer i budsjettet sitt, akkurat som lommene på Kaspers pelsbukser, de er ikke særlig romslige for store beløp. Mat er Mat, eller?
Innholdet er noe kjøtt av ymse kvalitet og eller noe annet spennende, hvem vet?. Emballasjen ser iallefall innbydende ut, og tyder på at det må være en god menneskelunsj. Her er jo både proteiner, fett, grønnsaker, en drøss vitaminer/mineraler  og fine farger og bilder i samme slengen.

Fant fort at dette må da være helt super kost for arbeidsfolkene i Tv2-hjelper deg, heldigvis var det mus i testen!

Testrekkefølgen er ikke rangert tilfeldig, men hva som fristet mest å teste først.
1 VILLMUS i gele
2. Gilde kjøttdeig
3. Junkfood fra lokal bensinstasjon
4. SJOKOLADEMUS
5. Lys Lapskaus
6. Nudler
7. Spagetti
Vet ikke om jeg skal le eller gråte, men glad ikke jeg skal spise noe av disse iallefall!, men det er godt nok for tv2 tenker jeg.

Kriteriene for bedømmelsen er:
Vann- vi måtte ikke bli svette hverken under shopping eller testen
Protein: Må bruke lite energi ved innkjøp, altså nærbutikken i nærmeste veikryss
Energi: Må ha hylleplassering nærmest mulig kassen i butikken, mindre gåing
Askeinnhold: Ingen måtte smugrøykte under testen

Junkfood: Kjapt og enkelt å få på en bensinstasjon. Brød, grønnsaker og ikke minst en kjøttbit. Her må da være alt hva en Tv2ansatt trenger for å klare å jobbe dagen ut.

Gilde kjøttdeig: Testvinner, masse fersk kjøtt. Norskprodusert og lukter delikat og fristende. Kan selvsagt brukes i Taco og i andre retter, veldig anvendelig.  Jeg kunne prøvesmake en liten bit pga av salt , som ikke er bra for katter. Derfor kunne jeg uten tvil kåre den til testvinner! kvalitetssikret av sjefspusen.

Lapskaus: WOW, ikke så ulik kattematen TV2 har testet, lite kjøtt og noen smakløse grønnsaker. Lett å tilberede, åpne lokket og servere. Og finnes i de aller fleste matbutikkene om du skulle bli avhengig. Enkelt og greit, er jo bare til mennesker, de spiser vel alt bare de er sulten nok.

Nudler: SERIØST, skal noen spise dette, ser jo rett og slett ut som en ormegryte. bør vel tas sammen med en tabelett ormekur? Men billig var den. 
Litt utfordrende test da den inneholdt minst 80% vann, noe som gjorde at de resterende 20% måtte være noe som dekket ett slags næringsbehov, lå helt i bunnen. Dette er nok definitivt våtfor for mennesker.

SPAGETTI med kjøtt: Høres ikke så verst ut, helt til jeg åpnet boksen. Førsteinntrykket var mildt sagt sjokkerende, nok en ormgryte, bare denne med kjøttboller. Jeg har bare fått bekreftet mine mistanker at menneskene spiser det meste og er ganske altetende. Ikke som oss puser, som skal ha mat med mest mulig kjøtt, vi er jo skikkelige kjøttspisere med sans for kvalitet.

Testvinner Gilde Kjøttdeig. “Ha deg bort Kasper” denne testvinneren kvalitetstester jeg selv…

SJOKOLADEMUS: kom på en delt  2.plass, kan ikke skjønne noe annet en alt som har mus i seg må være en vinnerkandidat. Mus er søte og smaker godt, må gjelde disse musene også. Kommer garantert falle i smak hos Tv2 også. Rikelig på energi, som vil øke arbeidsinnsatsen etter lunsjmåltidet, noe som er ett stort pluss i Tv2s hektiske arbeidsdag,

SØTE FARGERIKE  VILLMUS: Delt 2.plass. Mus er mus, brune, røde, hvite alle er går ned og må være det mest purrfekte lunjsmåltidet. Fem mus om dagen er være bra for magen. Rikelig på energi, som vil øke arbeidsinnsatsen etter lunsjmåltidet, noe som er ett stort pluss i Tv2s hektiske arbeidsdag, her også.

HUSK, man blir alltid i godt humør med en mus eller 10.

Useriøst lunsjtest kanskje? Med risiko for å utvikle nyrestein, hodeverk, fedme og ei skikkelig magasju…. 
Men slik føltes det å lese denne vårfôrtesten deres også.  Nesten gang, og det håper jeg ikke blir lenge til, så ønsker jeg at dere også tar med kattefor fra kvalitetsmerker. Stikker innom en dyrebutikk eller veterinær og skaffer skikkelig kattefor.
Legg ut en oversiktlig testresultat med fortypene. Ha med kjøtt%, aske, mineraler, vitaminer, taurin osv – Rett og slett ta testen og kattene seriøst og gjør den grundig. Ikke bare lage en repotasjeoverskrift som skal deles og likes av alle som tenker det enkleste er det beste, katten blir mett.  Hele testen er bare en klikkerrepotasje, ikke det man kan kalle en seriøs våtfortest, ikke en gang beskrevet nøyaktig testresultat på  nettsiden, dere har bare gitt produktene en bildeplass, men resultatplassering i bildeteksten. 

Ha en fôrtreffelig  muselunsj “Tv2-hjelper deg” 

Mjau fra Jesperpus.
 

8 kommentarer på “Sjokolademus, blant den beste lunsjen til “TV2 hjelper deg” -gjengen”

 1. Karin

  Svaret på testen TV 2 har gjort kunne ikke vært bedre. 🙂 🙂
  Hilsen oss alle i Sibirland

 2. Adriane

  Artig motsvar, men det hadde hatt mer for seg hvis du kunne nevnt noen av disse merkene som du mener er så mye bedre enn den dagligvarebutikkjøpte kattematen 😉
  Kom med noen konkrete navn/merker på våtfor fra dyrebutikk og/eller veterinær som du mener er så mye bedre så er det lettere å ta motsvaret seriøst.

 3. Karina

  Kan nevne feks: Hills, Eukanuba, Royal Canin osv. Er dette gresk for alle der ute uten viten om katt??????

 4. Karina

  Forresten vil jeg gjerne vite i hvilken butikk får vi kjøpt Royal Canin? Så ikke med en gang at den var med i testen og at den går under billigfor er vel strengt tatt løgn? Den er vel ca 4 ganger dyrere enn såkalt butikkfor?

 5. Anders Lidal

  Jeg var forsåvidt glad at testen viste at foret fra Royal Canin vant over billigmerkene, og da forsvinner vel en del av poenget med dette blogginnlegget, eller? Det hadde selvsagt vært bra å se en test av Royal Canin og tilsvarende merker, men jeg antar at forskjellene er mindre der.

 6. Malin

  Bravo Jesperpus, Kasper og Aina. Til og med Plantasjen selger katte- og hundemat. Merkene Hills og Royal canin. For kjøpt hos dagligvare inneholder for mye salt bla.

 7. Bibbi

  Bra skrevet! 😀
  Royal canin sitt våtfor er ikke et «høykvalitetsfór» siden de Bl.a. ikke spesifiserer hvilke animalske proteiner som er i, du vet rett og slett ikke hva du gir katten din, samme gjelder alle de andre vårfórene i testen. Noen bedre våtfortyper (mange er faktisk like billige som billigvåtfóremerkene og noen billigere) er: natures menu, applaws, Canagan, Ziwipeak, bozita og hills,

 8. Torunn

  Amen. Kunne ikke vært mer enig. Her i huset er det bare dyrebutikkfôr og veterinærfôr som gjelder. Pus fortjener det beste. Aller best er reker, torsk og roastbiff da, hvis pus får velge 😀

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR