Matmor er blitt helt håpløs

Nå er jeg mjauende sikker på at matmor er blitt helt håpløs. 
Jeg og Kasper hadde vært på timelang tur i Tigerskogen på musejakt i dag, og kom til spetaklet, hjemme. Som tydeligvis har gjort ett forsøk på noe som kalles helgevask.
Helt og totalt bortkastet, når man har en pus med navnet Kasper som surrer rundt i en nyslått kornåker halve dagen og kommer hjem flere ganger i timen med en hel halmballe samlet inne i den staselige halen sin.
Etter noen fornøyde vift med halen på stua, kjøkken og ellers andre rom, så er gulvet mykt og fint å gå på. Før han stikker på en ny runde, ut i åkeren på musejakt og samler halm i stjerten sin. Før han løper atter hjem igjen, med stjerten til værs, storfornøyd, uten at han skjønner at han ser mest ut som et vandrende sjurreir.

Mor må riste han utenfor døra flere ganger hver eneste dag, for å bli kvitt alt rusket i pelsen, og pelskosten ligg i skoa ved ytterdøra, klart til bruk.

Men nå hang det lapp på døra og en boks pent plassert rett ved siden av.

Tørke av potene?
Far tasser jo helt inn med potene sine og vi har jo bare minipoter i forhold til de andre i huset.
Nesten usynelige potespor.
Dessuten er jeg sikker på at far også går over stuebordet når vi ikke ser på.
Vi går ikke i gjørme og slike ufyselige skitne plasser. Kun kornåkeren, Æresmjau!
Vi er bare såvidt innom den våte potetåkeren…

Kasper synes det var helt ubegripelig at det kunne bare komme opp regler, uten å ha spurt oss om lov engang.
Tørke av potene  og legge musene i egen boks, før vi går inn, liksom!

Og museboks, eller er det en musepanteboks??
Ordentlig tull, var ikke såpass som vekslegodis i bytte med mus en gang, oppi den.

Kasper sjekket minst 5 ganger skikkelig grundig i hele boksen, tilogmed ytterst i hjørnene, IKKE en eneste godis, ikke en smule en gang!

Skal vi liksom sitte ute nå som det er snart kuldegrader, å spise iskald mus? 
Kommer garantert å bli ising i tigertennene…

Nja….
Hun kan vel tro hva hun vil, men nå er det nå snart helg. 
Og vi gjør som vi synes er best.

Mjau fra Jesperpus.

6 kommentarer på “Matmor er blitt helt håpløs”

 1. Sonja Farstad Berg

  For en slu matmor Jesperpus. Tenk og komme med slike regler sånn i slutten av uka med helg og taco. Du må hviske noen ord i øret på mor og si at halm isolerer bra når det blir kalde dager og netter.

 2. Else Marie Strømmen

  Jeg elsker å lesenom de her to herlige guttepusene. Koser meg like mye hver gang og det får meg i godt humør 😍😍 Du skriver på en fengende måte, forsett med det. Kos og klem til Jesper og Kasper 😘😘

 3. Christine

  Så morsomt innlegg. Jeg delte det med alle på jobben. Vi ler så vi griner hele gjengen. Jesper pus og Kasper pus er jo bare såååå søte.
  Nellik pusen min hilser også 😘😺

 4. Anne Marie Pedersen

  Nej nej der må være en grænse.Selvfølgelig skal I ikke sidde ude i kulden og spise mus.I må ha? en alvorlig snak med Madmor.Hun kunne godt ha? kommet noget guf i museboksen.🐾🐾

 5. Karin

  Det får da være måte på ka matmorkjerringene kan sætt som grænsa for oss.
  Nei, tur på sånn dokker alltid har gjort. Vi syns det er tøft når de næsten må demonter kjøkkeninnredninga for å få ut musa 🙂
  Hilsen fra Sibirland

 6. Tor Arne Tangen

  Hallo dere to! Ja, dette var jammen stoff for lokalavisa, minst! Muligens VG bør settes på en så alvorlig sak som dette. Vi kjenner oss igjen her også – makan. Det må da tåles litt av naturen inne også, – barnåler, gras, litt jord og grønnsaker til et herlig måltid på matta foran soverommet. Opvaska er allerede fikset. Vi står på krava kjære brødre! Støtte-mjau fra Pelle, Tiger og Frida

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR