Vinter og snø

Nå er vinteren her for fullt, masse snø og noen dager ordentlig kaldt. Det er jo ikke særlig kattevennlig ute i det hele tatt. Potene blir kald, ørene blir kald, snute fryser, magen blir kald og pelsbuskene fulle av snøballer.

Og musejakt er skikkelig risikosport i alle snøen, og det er nesten bare flaks at vi får snusen i noen mus under all snøen.

Det er ingen steder vi kan være ute, fordi all snøen er for løs til å gå på, selv om Kasper har prøvd å liste seg i vei.
Men heldigvis så har han så lang hale at den stakk opp av snøen, så vi kunne lokalisere han og få han tilbake på stien.

For det er måket stier, her og der, slik at vi kan gå til stallen, til pipsene og litt rundt på jordet i helt egne pusongeveier.
Etter veien kan vi ikke gå, for der har vi ingen steder å stikke når bilene kommer.
Og på alle jordene er det bare hestene og elgen som kommer seg frem med sine lange bein.

Men ja, det er måket pusongesti rundt garasjen, tror vi går minst 13 runder hver dag der.

En blind sti ut på jordet som brukes til do, grav seg ned i tide!


Kasper har jo ikke lært ennå at man trenger ikke å gå ut i all snøen, da blir vi full av snø i pelsen. 
En dag var hele Kasper en stor snøball og han kom seg ikke inn gjennom katteluka en gang.
Han var blitt som en stor snøball, kunne nesten ha laget en snøfigur av han i hagen. Men han fikk istedet komme inn på varmekablene for  å tine og få varmen i seg.

En dag det hadde det vært takras, kom jeg meg ikke ut en gang.
Kasper derimot, han hoppet ut, men som sagt, han bryr seg jo ikke om han blir en stor snøball 5 sekunder etter at han er kommet ut.

 

Mor og Kasper har vært på flere turer ute i skogen i all snøen. 

Noen ganger drar de i måneskinn på lange fjellturer, andre ganger små turer til koier i skogen. Her får Kasper børstet av seg all snøen og litt mat, mens de hører på rådyrene som roper ute i skogen på hverandre, og pipsen som tar siste runde med matinnsamling før det blir helt mørkt ute.

Kasper synes alle trærne ligner skumle monster med all snøen, når det begynner å bli mørkt. Men etterhvert har han turt  å gå litt fremst i løypa. Men trenger nok enda mer trening for å forstå og stole på at ikke alt man ser er skummelt ute i skogen.

Jeg bruker bare å ta meg en tur ned i stallen på kveldene, er så mye ute om dagene at jeg får hvile hjemme når mor og Kasper er på tur.
Synes det blir mer passelig kveldstur på meg da. 

På langturer eller når tråkkemaskinene dukker opp å lager ferske pusongespor er det godt å hvile i sekken.


Kasper har ikke helt lært å løpe bare en vei i skisportet, løpet gjerne litt hit og ditt og skal sjekke ut det meste langs løypa. Men han liker aller best,  og i alle nedoverbakkene får han haike på skuldra med utsikt, så det ikke tar hele kvelden før de er hjemme igjen.

Måneskinntur med Kasper kl 23.05

Men husk at katter ikke skal være ute i snø og kulde UTEN selv å kunne velge når vi vil søke tilflukt inn i varmen via egen kattedør,  eller at vi kan slippe inn eller et annet sted hvor vi kan få varmet oss.
Vi katter har ikke pels tilpasset kulde og masse snø, og er gjerne ute i korte perioder, før vi vil inn i varmen.
Noen katter er ofte inne mesteparten av tiden det er kaldt ute. 

Det er ikke noe hyggelig å se katter som sitter på trappen i timevis å venter på at eierne kommer hjem fra helgetur eller en lang dag på jobb på dager det er skikkelig kaldt.
Det viktigst er ikke om hvor kaldt det er ute, men at pus kan få komme inn akkurat når pus vil inn i varmen.

Vi har kattedør og er ute om det er -5, -16 eller -24 grader, men jo kaldere det er, jo kortere blir lufteturen. Og med kalde poter er det godt å ligge foran vedovnen å varme seg, for det garantert blir en eller to lufteturer til før det blir mørkt.

Gi katten husly og varme for vær, vind, snø og KULDE.

Mjau fra Jesperpus og Kasper

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer på “Vinter og snø”

  1. Tor Arne Tangen

    Mjausann, Kasper og Jesper! Pelle og Frida sier seg helt enig med dere. Eierne våre må passe godt på oss slik at vi ikke fryser. Vi har katteluke som åpner seg ved hjelp av chippen vår. Da kommer ikke uønskede dyr inn til oss. Er det noen i nød, hjelper vi selvsagt. Vi ser på de utrolig flotte bildene. Særlig de fra måneskinnstur,,, så vakkert! Kos dere og vi venter på våren. Puseklemmer fra Frida og Pelle

  2. OMG sooooooo much snow in Norway!!! 😮😮😮💖💖💖Purrlease stay safe and warm, dear sweet fluffy furriends Jesper and Kasper, in South Eastern Germany we had fog in the morning (of Sunday-Funday) and grey and dark, but rather mild weather in the afternoon, here you need the electric light from about 4.30 pm on now, but sometimes even sooner, nighty-night from Gizzy, Thori and angel Sisi from Gizzy, Thori and Sisi, da second hand kittehz and me to you and your mummy who´re on the way to bed now…

  3. elin haugedal

    Dere er bare helt herlige!Og skikkelig heldige med “mamma”som hjelper å skrive!

  4. Anne Marie Pedersen

    Dejlige billeder ,godt I kan komme ind i varmen🐾🐾🐾

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR