Gps Tracking tips1

Vi har etterhvert fått mange spørsmål om gps.
Noen har spørsmål om bruk og vet ikke om alle mulighetene som en gps har. 

Tractive Gps som vi bruker, er ikke bare for katt, men kan og brukes på hund eller andre dyr og gjenstander for den del. 
Den er blant de minste på markedet som har de funksjoner en katteeier trenger.

En katt går ofte løs og uten tilsyn utendørs, det vil si at den kan bli utsatt for en uhell, skader og andre ubehageligheter som vi ikke kan hindre eller se.

Når slik skjer vil noen katter løpe hjem, men de fleste vil løpe bort, gjemmer seg, kommer på avveie o.l.
Med en GPS vil man kunne finne katten, om den er død, skadet eller bare på avveie og ikke minst, veldig redd.
Det er i dag alt for mange katter som kommer på avveie og ikke får den hjelpen de trenger,
om det er å finne veien hjem, eller veterinærhjelp.
Uansett vil det med gps være større sjanse for at man får ett svar hvor katten er og om den trenger hjelp.

GPS’en bør derfor automatisk oppdatering av posisjon, men også en livetracking, dvs en ka se på kartet hvor den beveger seg i nåtid.
En tracker som man må oppdatere posisjon på manuelt, mister man historikk på.
Historikken kan forteller deg om din katts territorium og vandremønstre utendørs. Noe som forteller deg litt om kattensliv ute. Om katten er innestengt eller har gjemt seg under bygning eller et annet gjemmested, vil det ta lengre tid før du får rett posisjon og før man faktisk oppdager at katten har problem.

På mor’s mobiltelefon eller PC, er det installert en “app” hvor man har god kontroll og oversikt.
Har man flere trackere, er disse samlet i en oversikt på venstre siden, og den trackeren som sjekkes, er markert blått.

Oppe til venstre står også navnet på den trackeren, siste oppdatering på posisjon, den fart (km/t) den beveger seg i. Det siste er greit om den sitter fast under en bil, eller blir jaget. Også høydemeter vises, dog er sjelden vi har bruk for det, kanskje en kurositet på fjellturer.

Oppe til høyre er de ulike funksjonknappene og nede til høyre er kartfunksjoner
Nede til venstre er knapp for å vise konto og innstillinger på den.

 

Trackeren bruker GPS (Global Positioning System) for å bestemme plasseringen nøyaktig. Trackeren mottar signaler fra GPS-satellitter med en innebygd GPS-antenne og fastsetter kart koordinatene til kjæledyret.

Tracker kan beregne sin posisjon når avstanden til minst fire satellitter er etablert. Jo flere GPS-satellitter den kan oppdage, jo større er nøyaktigheten.
Global Positioning System (GPS) påvirkes av mange miljøfaktorer. 
Hvert sted er unikt beregnet og har sin egen tilknyttede nøyaktighet.

GPS-signaler har en nøyaktighet på ca 8 meter, men kan bli forstyrret av ulike miljøfaktorer som lager hindringer mellom sender/tracker og satelitt, det kan være skydekke/vær, skog, bygninger, eller andre konstruksjoner. Da vil det forekommer feilsignaler, eller større unøyaktighet på posisjon.
Dette gjelder mange GPS enheter, trackere og størrelse og til dette bruk,og alle de ulike merkene med katte/hundetrackere.

Oppdatering av posisjon.
Med automatisk oppdatering av posisjon, skjer det mellom 2-60 minutters mellomrom, alt etter hvor mye dyret er i bevegelse.
Dette skjer automatisk, og man vil hele tiden på kartsiden, se hvor katten er. Er det lenge siden posisjoner oppdatert,er det enten dårlige signal,eller katten holder seg i ro.
Ønsker man å se hvor katten er akkurat i nåtid, trykker man i liveknappen for oppdatering.

I LIVE tracking er det oppdatering av posisjon hvert 4 sekund, så fremst det er gode signaler.

Om du ser under Jespers sitt navn opp i høyre hjørne står det inaccurate. Det betyr at akkurat der han er han på et sted med dårlig mobildekning.
Man trykker inn ikonet oppe i høyre hjørnet hvor det står LIVE, da får man opp en liten skjerm (på pc), som viser hvor lenge den står i livetracing.
Her er det 888 sekunder, altså 15 minutter.

 Ikonet rundt kjæledyret er normalt blått, om LIVEfunksjon er aktivisert, endres den til rødt, og “stien” katten går vises som en rød strek på kartet. I tillegg er LIVE ikonet rødt så lenge det er påslått . Man slår av LIVE funksjonen ved å klikke på liveknappen en gang til.
På innstillingen kan en selv bestemme hvor lenge man vil at LIVEtracking skal vare. vist på skjermbilde under.

Vi har i denne bloggen beskrevet litt om funskjonene på trackingen. Vi har prøvd flere, men denne var best i vår test. Historie, live, lyd, lys, viritueltgjerde,vanntett (og pris)  er noen av funksjonene vi synes er greit å ha på en kattetracker.
GPS vil aldri gi deg 100% sikkerhet, menkan være et livreddende hjelpemiddel om uhellet oppstår, men vil iallefall gi deg ett svar på hvor din katt er utendørs,og du vil kunne lære mye om kattens adferd også utendørs.
Den har i hvert fall reddet livet både til meg og Kasper, en gang hver når vi har vært uheldig.
Jesper sin historie kan du lese om her
Kasper sin historie kan du lese om her
*Kommer flere slike gpsblogger. 

Angående halsbånd så bruker vi elastiske halsbånd.
Og anbefaler at alle har daglig tilsyn med kattene, iallefall om man har halsbånd, på lik linje som om det er en hund, hest på beite, osv.

 

Mjau fra Jesperpus
GPS kan kjøpes i vår nettbutikk her
 I pakken følger det med klips for hunde og kattehalsbånd, lader og bruksanvisning for abonnement og tracker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR