04.11.2017

I grunn er jeg bare trist over alle meldingene som dukker opp  i puseposten min,  den siste tiden.
Trist over alle menneskene og katte eiere som ikke ser verdien i ett katteliv og gleden med å tilbringe hverdagen med en katt.

Dyrevernorganisasjoner har fortsatt inntaksstopp enkelte steder, fordi de har det fulllt, opp med katter etter sommeren, og ingen ledige plasser til årets katter født til en hjemløs skjebne. De gjør en fantastisk jobb for oss katter. 

Det dumpes døde og levende katter over hele landet, ofte unge katter eller kattemødre med unger. I esker, bur, sekk eller bundet foran en husdør.
Du trodde kanskje det bare var sommertiden som var høysesong for kattedumping? og resten av året levde kattene i sus og mus?
At årets kattunger er kommet i gode hjem, idmerket, blir kastrert til rett tid, ikke ute uten tilsyn ?
–  NEI, altfor mange tar ikke ansvar. 
Folk finner plutselig ut at det ikke passet med kattunger mer,  eller at kattunger var mer arbeid en beregnet, men ingeting er gode nok unnskyldninger til å bare dumpe ett dyr på slike måter. 

Kulden er kommet, vårens og sommerens kattunger fryser ihjel fordi eiere slipper alt for unge katter, som kommer på avveie. 
Ja du vet at, av de 60 000 kattungene som blir født i år, er det kun 20 000 som lever om ett år. De andre 40 000 er på de evige jaktmarker om 1 år, 
og hvor mange av disse har død i smerte, lidelse, sult og sykdom kan jeg ikke potere noe tall om, men det er mange! Noen blir avlivet fordi ingen vil de, andre blir avlivet rett etter fødsel, osv. Hvorfor skal katten produsere kattunger til en verden de ikke er ønsket i? 
Da må det være enklere å kastrerer kattene sine!

Ett lite googlesøk viser bare ett lite eksempel de siste ukene, trist men sant!
Jeg skal spare dere de mest groteske bildene, men her et ett lite utdrag!
(Bildene er kopier fra nettisder, i hovedsak ulike dyrevernorg,)


Dette er bare noen av de skjebnene som vi hører om, tenk på alle de ensomme kattene og katteungene som dør av sult og kulde alene utover vinteren,  som vi ikke hører om.

Hjemløse katter er ett menneskeskapt problem!  skapt av katteiere

 • som ikke idmerker kattene sine,
 • som ikke kasterer kattene sine før de blir kjønnsmodne, noe de kan bli allerede ved 3 månders alder
 • de som slipper kattene ut, uten tilsyn før det er tilvent utelivet og fått retnings sansen på plass,(ca 1 års alder).

Har du fått deg katt i år?
tar du ansvar?
-eller vil du risikerer at akkurat din katt blir en tall i en dyster statestikk i norsk kattehold.

Ingen andre kjæledyr i Norge har  like mange individer uten sitt eget hjem og eiere, som kattene.
Ingen som bare forlater en hest, i en stor pappeske, eller kaster den ut av bilen i fart, og det samme gjelder hund, hvem slipper  løs hvalper i 5 månders alder utendørs,  drar på jobb eller reiser bort en hel helg og tror den klarer seg selv?

Ingen. 

Man gjør ikke det med noen dyr, ei heller katter!

Har du katt?- har du ansvar,
-vis at du er en ansvarlig katteeier og kasterer, idmerk og la ikke kattungen gå ute før den er moden og klar for livet utendørs. Ikke la kattene fryse!

Poteklask fra Jesperpus.

 

 

5 kommentarer på “04.11.2017”

 1. Tor Arne Tangen

  Hei, Jesperpus! Så bra du poterer en så viktig sak. Utrolig trist at mennesker gjør slik mot dyra sine. Hvordan fungerer og oppfører slike mennesker seg i livet ellers? Har de ikke empati eller følelseri det hele tatt? Som pusene her sier,- ingenting forundrer oss. Vi blir så triste og lei oss når vi ser hvordan puser har blitt behandlet. Da kryper vi opp i senga til pappa og får klapp og kos. Vårt store ønske er at mennesker behandler oss med respekt! Godt gort du tenker på alle søstre og brødre, Jesperpus! Puseklem fra Frida, Pelle og Tiger

 2. Marjolein

  This makes me so sad Jesperpus. It is not only here, all over the world. I help were I can, I have 2 beautiful males adopted from a shelter. One is from Lucasorganisasjonen. I tell all my friends to go to a shelter when they want to adopt a cat, help socialising scared cats. And I hope that, like in the Netherlands, vets will organise a ‘spaying’ month where they give good discounts when you neuter and chip your cat.
  And my loudest message is NEUTER YOUR CAT!!!!

 3. Anne Marie Pedersen

  Jeg tror der skal mere end poteklask til Jesper.Hvem kan dog få sig selv til at behandle dyr på den måde😢Det er sørgeligt og dybt forkert.Det kan ikke siges tit nok…FÅ DIN KAT NEUTRALISERET det skal man som ansvarlig katteejer.Håber på det bedste for dem som er derude🐾🐾🐾

 4. Sonja

  Det er så mye trist lesing om alle katter – kattunger som blir dumpet på alle forskjellige måter at man kan sette seg ned og gråte. Jeg forstår meg ikke på disse kalde menneskene som gjør slik og om katten deres kommer seg ut så virker det ikke som at de vet hva de skal gjøre. Til alle saker jeg kommer over av de som savner katter så setter jeg inn denne lille saken.
  Har du sjekket garasjer, boder, dukkehus, kjellere og
  under trerasser ? Sett ut litt fra tissekassen for pus
  kjenner sin egen lukt på lang avstand, gjærne flere
  kilometer. Lage lapper med bildet og info og legg i
  postkasser i et veldig stort område og posters med samme
  innfo på butikker. På posters så klipper du opp nederst
  og skriver inn telefonnummeret ditt på alle oppklippene.
  Noen kan ha sett den og vil gi deg info.
  Har den tilgjengelig fra etter at jeg har slått på dataen og klikket meg inn på Facebook for der svømmer det inn slike meldinger og jeg deler gladlig for jeg vil de skal finne igjen puselurkene sine. Tenker også nå er det snart den tiden da Kasper ble funnet sammen med kattesøskene sine i en jordhule hvor hans Mirakel mamma hentet mat til dem og at noen fant dem og fikk dem i hus. Det blir nok ikke noe bedre for de små og store pelspusene der ute.
  Hilsen en trist Sonja

 5. Veronica Holand

  Tusen takk for at du delte. ❤
  Poteklask fra
  Veronica Holand
  Nestleder DB Norge Lofoten og Vesterålen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR