Dagen derpå juledagen

Egentlig er det godt at disse juledagene er ferdige,
for da blir alt som normalt igjen.

Det vil si at jeg er  oppe tidlig alle dagene, må jo løpe etter mor i stallen, å sjekke litt mushus der nede. Hun er alltid litt rask på labben, så jeg må løpe etter henne for å klare å komme før henne så jeg kan smette inn stalldøren først. Så mens hestene får maten sin og kommer seg ut, så tar jeg en kjapp inspeksjonsrunde i stallen. Slik er det hver morgen.

Men denne morgen var det litt anderledes, siden det var juledag, tenkte jeg vi kunne kose oss med en fersk frokost og nappet med meg en mus på turen ned til stallen, siden mor fortsatt var der nede. Så da ble det frokost i stallen på oss også. Men mor var nok mett…

Hestene fikk holde seg med sin egen mat, og kommer ofte i døren å kikker utålmodig etter en bedre frokost.
Så når frokosten er servert, knasker dem fornøyd. Mens jeg kan ta med meg mor på en lengre utflukt i nabolaget. Fordi resten av flokken ligger nemlig å sover enno,så da kan vi to gjøre som jeg vil.

Turen ender alltid opp hos pipsene og ekornene, så dem også får seg en bit frokost.


Før mor går inn til resten av flokken. Men jeg fortsetter med min plikter utendørs, nemlig frokost til resten av flokken. og det er jo gjort på fortgjortmuselort å fikse en musebiff til frokost. Men tror hele familien hadde spist for mye i går, for i dag får jeg ikke komme inn med delikatessene engang.

og i dag er den store museribbemarsjen, hele flokken min skal være med på tur. Ut i skogen og slappe av. Lang tur på isete sti, men det er jo ingen problem for en tiger som har solide pigger og firbeintstrekker.

Vel fremme med huset i skogen, ble det bål og matservering. Mens jeg slappet av i sekken min eller holdt vakt. Sån i tilfelle det skulle dukke opp noen uvedkommende å snike til seg godisene mine feks. Det har skjedd før nemlig, at det kommer noen hunder forbi og mor bare deler ut dreamiesene mine som om det skulle være fritilgang liksom.

Mette og fornøyde kunne vi tusle hjemover. Og tror du ikke Bestevenn og Skikompis skulle prøve seg med å gå fremst, enno dem vet så innmari godt at det er min faste plass.

Men jeg tar dem igjen og på ett ekstra fres i tigerpotene så har jeg løpt forbi dem, og selv om dem prøver seg flere ganger på å skal komme seg forbi, så gir dem opp. Jeg er nok fortsatt den kjappest i flokken min og jeg skal gå fremst uansett.

Hjemme blir det avslapping resten av dagen. Bare en aldeles liten juletrekontroll, det er nemlig lokale vindkuler som garanter har gjort susen på juletreet også, stjerne er blitt litt småslapp i toppen, og all pipsen er blåst ut av treet.
Så her alt helt normalt. Tilogmed ingen mus innedørs, men det er jo mer unormalt enn normalt.


Ha en vel blåst jul. Nå er det snart  et helt nytt museår på tur!

Jesperpus.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR