Juledagen

Pusongejula er ganske avslappende,
gjør bare hyggelige ting som jeg liker.

(Klikk på bildene så forstørres dem)

Aller først er det vekking tidlig om morgen av så mange som mulig, jeg vil jo ikke sitte oppe å titte ut av vinduene alene. Veldig greit med selskap, og kanskje servering av en godis eller to. Før jeg har lagt planene for dagen, så er jeg klar for å tusle ut. En liten tur ned i stallen på inspeksjonsrunde, før tigerskogen står for tur.

Så er det timesvis med musejakt og frisk luft ute i fint vær etterhvert som også solen står opp.

Så etter null fangst og mange mange timer ute er det godt å komme inn utpå dagen. Må jo nesten få litt tid til å slappe av og pusse pusongepelsen før vi, altså hele flokken min, skal bort å feire julekvelden.

Det er til og med tre i stuen der vi kommer på besøk også. Så etter en rikelig snuserunde rundt hele treet, ble det godkjent. Ikke like bra som mitt. Men godt nok selvsagt. Eneste var at det var helt pipsfritt.

Mens de andre spiste og spiste og spiste, så fortsatt jeg min ettermiddagslur vel og lenge. På helt egen pusongeseng  for anledningen, i samme rom som alle de andre.

Fikk servert litt deilig krem, før jeg satte meg sammen med bordet og hørte etter om dem hadde noe musenytt å fortelle. Men det var bare slik uinteressant prating.

Så jeg ble litt rastløs, og fant fram til sengen min, Ja for jeg har en egen seng her, som jeg bruker å hvile i når jeg er på besøk. Den var helt full av nisser og slikt, ikke mye plass for meg å breie ute en sliten musejegerkropp.


Etter en avslappende julekveld, kom vi endelig hjem. For nå skulle vi i stallen. Småkompisene skulle komme inn for natten og nissen skulle få grøten sin.
 
Hver jul får Nissen grøten sin, og jeg har prøvesmakt den, bare bittelitt. Og om ikke nissen liker grøten sin, så skal iallefall jeg snikspise litt mer senere. Av sted i mørket gikk vi, til den mørke låven. Der Nissen helt sikkert holder hus når han kommer forbi.

Så skal småkompisene få sin kveldsmat, og dem får også litt ekstra på julekvelden.

Dem blir alltid så fornøyde når dem får litt ekstra godis, fikk til og med litt ekstra snutekos fra dem.
Også de andre småkompisene trampet fornøyde inn i stallen og rett i matfatet. De er alltid sulten, og har så vidt tid til å kaste ett blikk på meg når dem kommer.

Da er det rett hjem til mine egne pusongepakker.

I det siste har nemlig postmannen kommet med store mengder pakker til meg, fra hele verden faktisk.

Så jeg måtte ha hjelp fra skikompis til å gå gjennom all posten og pakkene. Det var utrolig mange flotte brev og hilsener fra mine venner rundt om. Både rørende og koselig å få høre hva dere har skrevet. Og TUSEN TAKK for alle pakkene, alle som har tatt seg tid til å lage gaver, pakke og sende inn og alle omtanken som hver eneste gaver er fylt med. Må si at pusongehjertet banket ekstra for dere flotte mennesker i kveld. Rørende og varmt for en omsorg dere har for andre.
 
Her er ett lite utvalg av noen av gavene. Alt falt i smak, noe prøvesmaking blei det, noe måtte ligges på og annet ble lekt med. Så mange delikate og flotte ting. Så koste meg skikkelig.

Men det ble jo litt i meste laget av godis til meg, så jeg tok en sjefsavgjørelse og har delt og sendt en stor eske til katter som trenger litt ekstra godis, blant annet til Kattehotellet/omplassering av katter Innherred i Verdalsøra. Håper dere synes det var greit. Er jo trivelig å dele på godene med noen som trenger slikt, litt ekstra i kattehverdagen sin.

Jeg er utrolig stolt over å få så mange pakker, ikke fordi det er mange. Men jeg vet i mitt pusongehjerte, at hver og en av pakkene, kort og brev kommer fra varme og omsorgsfulle mennesker som tørr å dele på ordene eller tankene sine. Ikke bare med meg, men jeg er sikkert på at disse også er flotte mennesker som gjør det lille ekstra for andre også, mennesker eller katter i som omgangskrets. Jeg setter mer pris på dere og gavene, enn hva jeg klarer å mjaue tydelig nok her. Og ikke minst tusenvis av julehilsner på siden, har ikke hatt sjanse til å gi dere hver og en en purrsonlig takk og tilbakemelding.
Så her vil jeg takke dere så mye for deres raushet og godhet. Dere er unike.
Og vi er utrolig takknemlige og setter stor pris på dere alle.
Tusen Pusen takk for alle omtanke i forbindelse med årets Jul.

(og selvsagt takk for oppmerksomhetene til matmor, <3)


Varm julehilsen fra Jesperpus.

Vil du kjøpe kalenderen min for 2017, finner du den her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR