Jeg har flere interesser enn bare ski, altså!

Siden flere lurer på om jeg gjør noe annet enn å fange mus, pips og går på ski, så kan jeg potere litt her at jeg faktisk har flere fritidssyssler.

svømmeblogg2

SVØMMING:

Jeg har alltid vært litt nysgjerrig på vann, det er ganske spennende for det beveger seg på en fascinerene måte, både med og uten lyd. Og mange ganger ser jeg at det flyter ting i vannet og det er ikke lett å få tak i disse flytetingene. Og så nysgjerrig som jeg er på dette, så står jeg med vann langt oppover pusongepotene mine, og pelsbuksene mine er kliss våte titt og ofte.

Og to skritt til, så står jeg plutselig ingen steder, bare henger i vannet liksom. Helt av seg selv så bare beveger fotene seg og jeg siger fremover i vannet med stompen høyt over vannflaten. Det er den eneste som er tørr og fin. Og vips-pips så kunne jeg svømme, uten at jeg egentlig skjønte hvor jeg kunne det fra.

Og siden den gangen har jeg svømt i skog og mark, når vi har vært på tur og gått ved vann eller bekker.
Som en liten «Katta-maran» sier dem, har ikke peiling hva det er, men sikkert noe som tar seg elegant fram i vanndammer.
Det er jo greit å vite at tigerfotene virker til svøming, for jeg har noen ganger falt uti vanndammene når vi har vært på fisketurer. og vipspips er det bare å svømme til land.

svømmeblogg1

Her er noen svømme-videosnutter:

Min første svømmetur:

2014:

2015

SPORING:

svømmeblogg6

Og i år har jeg lært å gå spor, eller, jeg har jo alltid kunnet bruke nesen min. Har jo ingen problem med å lukte om det er noen muser eller pips i nærheten. Eller hvor flokken har gjemt alle dreamiesposene mine rundt i huset. Jeg finner dem uansett.

Men i år har jeg fått til å lært å gå spor etter noen ifra flokken min eller godbitlukt. Og på enden av det sporet er det alltid en godbit.  Så det er ganske spennende hver gang, om jeg finner godbiten min.

Her er noen videosnutter fra sporing:

Her leter jeg opp far i skogen, vi skal finne han og spise lunsj sammen, der er ca to timer siden far gikk sporet, tydelig at luktesansen min er super, for det var fire kryssende stier og jeg gikk rett i alle og fant far etter å ha fulgt sporet i ca 220 meter!

Her er det jakten på skinke, kort spor, halvtime gammelt, ca 70 meter.

Sportest 2, ca 150 meter, forsterket med godbit, halvtime gammelt, merket med plaststrimler, et snusefeil, men fikk hjelp og kom på rett snusespor igjen, og skikkelig premie i mål.

og en siste video med sporing:

Så jeg får trent både hode og alle sansene mine mye, og jeg og mor lærer nye ting sammen. Og dessuten føler jeg meg mye tryggere når jeg vet jeg kan andre ting enn å fange småhårete middager og smålunsjer.
Etter slike økter er det godt å bare slenge seg på sofaen resten av kvelden faktisk. Kan være så sliten at jeg ikke våkner før neste dag.

svømmeblogg5

God helg fra
Jesperpus

NB! Min Facebookside finner du her: JESPERPUS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR