På reisepote

Nå har jeg vært litt på farten, rettere mjauet “på reisepote”. Hjemme er det jo snø, gjørme og null fangstrapporter.
Da er det likså greit å benytte tiden til noe mer spennende.

Vi har fartet avgårde, både fort og sakte. Det ser jeg fordi pipsen, folk, og landskapet forsvinner enten skikkelig fort eller står nesten i ro utenfor reisevinduet mitt.
Litt usikker på hvor ferden går i blant, men det går mest framover, mange svinger til høyre og ca. like mange til venstre.
Plutselig stopper vi fremme ved reisemålet.

Først var Tigerstaden for tur.
Litt usikker på hvorfor det heter tigerstaden forresten.
Jeg så ikke en eneste tiger for uten meg selv da, men har hørt at det finnes mange papir-tigere der.
Den kunne heller ha hete pipsbyen, kråkeplassen, duestaden, for det var langt mer pips enn tigrer her.
Uansett hvor i byen jeg beveget meg var det pips.
Men i huset var det fredelig og helt pipsfri sone.

Stedet vi skulle bo hadde masse trapper og heldigvis en heis, veldig kjekt når man finner ut man skal helt opp i niende etasje.
Og reisen opp til himmelriket kiler i magen.

Der er nemlig utrolig merkelig greier å gå inn i en slik metallboks, og vipspips så er man nesten i himmelen, med korridorer og dører i alle retninger, og en av de er til det rommet jeg har fått låne noen dager.

Å bo på hotell med pus går som regel helt fint, mange hotell som man kan tar i mot hotellgjester med pels ( hund eller katt).
Men hør alltid om det er mulig før rommet bestilles, da det er egne rom som brukes til slikt besøk og noen hotell har begrenset plass.
Normalt koster det noen kroner ekstra for å ha med kjæledyr, varierer alt fra 100 til 500 kroner.
Husk å ta med pus sine egne tepper, kjekt å legge i f.eks. stolen. Da har pus med sin egen lukt hjemmefra og finner seg fort til rette, og hotellets møbler beskyttes for masse pels på avveie.
Hør gjerne om å få kost/støvbrett på rommet, så sand fra sandkassen kan kostes opp og ikke blir spredd i hele rommet.
Ha gjerne med noen ekstra poser som skitt og rask kan puttes i og kastes fortløpende, gjerne i søppelkasser ute. Åpne våtforbokser og annet lukt blir gjerne ikke særlig velduftenede etter en stund på ett varmt hotellrom.

Husk å avtale romservice, eller avbooke, så ikke de kommer inn for å rengjøre rommet når pus er alene, eller har åpen dør så pus sniker seg ut.

Være en ryddig pelsgjest, så neste pelsgjest blir hyggelig mottatt og får en fin velkomst.

Det er ikke noe gøy å høre at andre pelsgjester med eiere, har bråket (bjeffet eller mjauet) og forstyrret de andre gjestene, eller rommet har vært brukt som toalett, på helt andre steder der det ikke er ett toalett.
Eller at hotellrommet ser ut som en uflidd frisørsalong etter endt opphold.
Forlat rommet som du ville finne det selv, og forlat aldri pelsvennen på rommet om du ikke er 1000% sikker på at kjæledyret slapper av og er komfortabel med å være alene på en fremmed plass.

Viktig å gjøre seg kjent i nærområdet, her var det iallefall ikke en snøflekk å se.
Men park med trær (klorestativ) og kvitrende fugler, blomsterbed med pips på insektsjakt. Vårblomst i anmarsj. Kråker og duer på jakt etter bollebiter og frokostskalk fra folk som hastet i vei på jobb med en matbit i hånda.
Hunder i alle variasjoner på morgenluftetur med eieren på leting etter passende gjerde eller søppelkasse for å markere litt, mens eiere gnikker nattesøvn og gjesper seg halvvåken gjennom parken.

Joda jeg var våken, lysvåken.
På jakt etter all pipsen som stadig fulgte etter meg, eller var på jakt etter mors sin frokost.
Og det gikk kattevarsel gjennom hele fuglebestanden i parken!
Et alvorlig leven så snart jeg inntok snikende knebøy mellom trærne.
Helt umulig og komme på sånn akkurat passende klohold, de var bare akkurat irriterende nært.

Jada butikkbesøk også…. Men kunne ikke snuse en eneste fiskeavdeling med ferske reker der vi var innom. Herremjau altså, en så stor by og ikke en eneste reke å se.

Så vi handlet litt godbiter i stedet, som jeg delte ut til mor i passende porsjoner, alt etter hvor flink hun var til å klø meg på de rette plassene.

Lag dagen fin.
Mjau fra Jesperpus

6 kommentarer på “På reisepote”

 1. Nina

  Navnet Tigerstaden passer iallfall godt når du er på besøk der, Jesper! Enda jeg har hilst på deg et par ganger, ville jeg ha blitt aldeles star struck hvis jeg plutselig hadde sett deg reke(!) gatelangs.

 2. Unni Westermann

  Så flott at du får være med Mor å bo på hotell. Flott at noen hotell er slik at du kan få være med. Ser at du er fornøyd.
  Jeg synes du er en fantastisk pus så artig å følge med deg.
  Er blitt så veldig glad i deg også.
  Stor klem fra Unni pusi Crystall og Lillepusi

 3. Fenja

  Hei
  så herlig å se dokk har kost dokk, men sei meg traff dokk slotts pusen??
  Hilsen Fenja, bror og mor

 4. Thone Andersen

  Fantastisk

 5. Sonja

  Jesperpus på storbytur i en snøfri by og masse pipps men akk så langt unna 😀 Skulle knakket på hos Droningen og Kongen og jeg tenker de hadde tatt i mot deg med åpne armer 😀

 6. Tor Arne Tangen

  Hei! Hyggelig å se dere på bytur. Kanskje du blir bypus,,, bypass,,, eller hva det heter Sikkert mye å se på. Nydelig potert av deg.
  Puseklemmer fra Pelle og Frida

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR