Bilde og videoblogg fra turen min i Nord-Norge

Å være i Nord er litt annerledes enn hjemme. Der står utelyset på hele natten, og det er mye enklere å finne frem og se seg om, uansett om det er utflukt eller musejakt, natt som dag. Da er det jo det samme om jeg sover på dagen eller natten, for min del. Lyset står på hele tiden.

 

h25

Men jeg var med på to utflukter der oppe, en gang ned til havet. Det er så vidt jeg husker, er det første gang jeg er med til et hav, og det er nok her ett eller annen sted dem har kattesandfabrikken. For her er nok sand til alle kattedoene, det er jeg helt sikker på.

Det nærmeste jeg kom ett bytte var en sandmus, eneste musen som var å finne der oppe. Prøvde å snike meg innpå noen skikkelige store pips, men dem svømte ut på havet så snart jeg begynte å nærme meg litt.
h22h24 h26h21h1h27

h23

Fint å ha skikompis med på tur:

h20h19

h29 h19h18 h17 h16

Ikke så mange trær ved havet, men pusetiske flotte sitteplasser på store stener var midt i blinken. Derfra kunne jeg sitte å skue ut på alle menneskene som kom for å se på solen, trygt for bølgerskvulpet som kom jamt og trutt mot land.

Også var det litt jobboppdrag da, for jeg må også jobbe for godis, bare musefangsten som er gratis her i huset.

h15

Og en fjelltur fikk jeg heldigvis med meg,

h13

Det var godt å få strekke på pusongefotene på opptrådde stier, kvesse klørne på forbipasserende trær og snuse etter musespor utenfor stien i langt gress og småkratt, og ulldotten er med, passet bare på at den er på en skikkelig solid avstand foran meg, husker godt i vinteren ulldotten gikk etter meg og tråkket meg på halen, og jeg sendte en skikkelig poteklask etter`n.

 

h4

h3h2

Fjellpipsen er ikke store munnfull, i forhold til pipsen ved havet. Og Nei, jeg spiste dem ikke, fikk så vidt lov å kaste et hurtig blikk på dem, før jeg ble pent plassert langt langt borte på stien.

h5

Vel fremme, fant jeg fram sekken min og tok en bitteliten hvil, men det er jo ikke så lett å hvile, når man er på ett nytt sted med så mange spennende lyder og steder å utforske.

h5
Det gikk ikke mange puseblunder før jeg måtte sjekke ut det nye våte og tørre områder.
h6
h7h10
Og så klart, båttur som er så gøy, måtte det bli.
h12
h9 h8

h13 Og kveldsmat ble det også, selv om det ikke ble fisk.
Videosnutt:

h13
h11

 

Stor pips på fjellet som er både under og over vannet:

og Dagbladet laget en liten snutt som du finner ved å trykke HER:

h7

Også klart gjemmer jeg meg bort når jeg er på reise også…

Pusehilsen fra Jesperpus

Facebook siden min er her

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR