Ny Topptur, post nr 3 Rundtur ved Mattisrud

Ny topptur gjennomført i Løten Kommune, dette var en skikkelig rundtur i lyngen, nemlig post 3 Rundtur ved Mattisrud, mer info her

mattis10En kjapp liten kveldstur skulle denne turen bli, pusselig liten runde, på en kjølig sommerkveld.
mattis26
(Kart  fra ut.no)

En liten sti var synlig under lyngen, tror det er lenge siden disse sauene har vært her å tråkket opp skikkelige stier. Får håper dem tar turen her dem også snart. Det er ganske slitsomt å tasse seg frem i alle grenen fra lyngen som stikker frem, og dessuten er det ingen utsikt

mattis2 mattis6 mattis5 mattis4

Men siden vi hadde god tid og denne turen ikke er så lang, så laget mor et skinkespor i lyngen som jeg fikk lov å søke på.

mattis22

mattis25mattis21 mattis20

Først går mor i vei med skinken i skogen hit og dit, mens jeg prøver å holde meg rolig og ikke sniktitte, For det sier hun alltid at jeg ikke må gjøre. Men jeg gjør det alltid, og later alltid som ingenting når hun kommer tilbake. Og hun går selvsagt på dette hver eneste gang, når hun spør om jeg har sniktittet så mjauer jeg alltid «neida, har ikke sett ett sekund»
Så får jeg komme fram fra sitteplassen min og snuse meg frem til starten av skinkesporet, og er jeg ekstra sulten har jeg det ekstra travelt.
mattis7 mattis8

Snuser meg lett fram etter ferske skinkespor, det er jo ingen problem for meg som har en skikkelig tigernese.
Lett som bare det.
Uansett om mor har prøvd å gjøre det litt vanskelig, så finner jeg ut av det og havner på rett vei igjen.

Og alltid når jeg kommer meg snusende helt fram til mål , henger det en delikat godbit å venter på meg.
mattis18 mattis19

Litt hjernetrim , før jeg forsatte på trimturen.

mattis11 mattis17

Stien fortsatt innover på en svingete sti i skogen og vi gikk og jeg snuste litt her og der, alltid på musevakt. Er jo mange spennende lukter på nye steder.

Ved en liten sten rett ved siden av stien dukket  posten frem, som alltid med en vaskebøtte oppe i ett tre.
mattis12

Fin litenutsikts plass å ha en liten godbit pause.
mattis14 mattis13 mattis16

Uansett hvilke sti eller skog jeg er i, så er det alltid masse pispslyder. Lurer litt på hvor mange pips det egentlig finnes og om dem lager de samme lydene alle steder?  Jeg lurer overhode ikke på hvordan dem smaker!
Og som alltid må jeg ha noe hvilepauser med god utsikt, og forsetter turen godt plassert på skulderen.
mattis18

Og denne turen er den eneste ruten med do jeg har vært på, den var like godt egnet som utsiktstårn i skogen.

mattis23 mattis23
En ganske lang rundtur tilslutt allikevel, når vi stopper så mye å studerer selv de minste billene langs stien vår. Og alle lydene som vi passerer, må jo være sikker på at alt blir sjekket ut. Så går tiden fort avgårde.
Rundturen er godt merket og skiltet, så ingen fare med å gå seg bort.
mattis24
På Mattisrud har dem ulike aktiviteter som er verd å besøke, sjekk ut fbsiden deres eller Mattisrud.com

Puseturhilsen fra Jesperpus.

FB-siden min

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR