På reisepote

På reisepote titt og ofte.

Siden mange har spørsmål og noen litt kritisk til en katt ofte på reisepote, noen mener det er stressende og unormalt.
Kanskje unormalt for deg, men ganske normalt for meg.
Jeg legger ut bilder og videoer hvor jeg sover og slapper av, så mener noen uansett at jeg er stresset.
Når skal folk begynne å lese kroppspråket til en katt, altså meg?, jeg er jo ikke stresset eller er redd, prøver å sove og slappe av når jeg lukker øynene, ligger i baggen og kanskje slenger i vei en skikkelig gjesp. Hadde jeg vært redd så hadde jeg fløyet ut av bagen min fortere en ett fly, så tepper og godiser hadde fløyet i fanget på nærmeste passasjer, sammen med en liten sky av pusongehår i forskrekkelse.

reise10
Det finnes en masse katter som er med sine eiere på ferier og utstilling. Mange hunder og hester  reiser ukentlig rundt med sine eiere på ulike aktiviteter. Så unormalt er det ikke, ansvarlige dyreeiere lærer sine kjæledyr i ung alder å bli komfortabel med reising, i det minste med bil, uansett om det er en stor hest eller en liten katt, faktisk både storkompis og alle småkompisene mine er stadig med på bilturer, dem verken spyr eller lager masse støy. Bare matmor som blir bilsjuk, og noen ganger synger helt forferdelig. Tror eieren hennes ikke gjorde noen god jobb å tilvenne matmor bilturer, når hun var sån menneskeliten tass.
reise26Venter på matmor, igjen!
Det er jo mye mer rettferdig mot pusene å venne dem til reising i ung alder, gradvis, enn å presse katten til en ubehagelig biltur i voksen alder,  noe som kan virke ganske skremmende, skrekk o mjau altså.

reise7
Det er stadig kattefolk med sutringer om reising med katt.
-Kanskje det er ett lite svar på hvorfor en god del katter bare reises i fra og overlates hjemme alene når eier skal bort, kanskje på ferie?
-Tror virkelig folk at en katt faktisk ikke takler reising?, en av de kjæledyrene som er mest tilpasningsdyktig., og vi er nokså smart i tillegg.
-Hvorfor er det så mange katteiere som ikke tar seg tid til å venne pusen sin til å kjøre bil? – Det trenger ikke å være lange bilturer, men iallefall nok til at pus kan komme seg til feks, en veterinær uten å bli bilsjuk, eller redd. Noen halvtimer til biltrening har man vel tid til, når man har fått seg en vakker liten pusonge i huset, klar for å lære litt av livet.

I grunn ganske dårlig gjort ovenfor katten og den har all mulig grunn til å å hate sine eiere, om kattepusen først skal presses inn i ett bur, så en ubehagelig biltur, så behandles av veterinæren, som ikke alltid er like hyggelige besøk. Veterinæren fortjener også å få en rolig og avslappet pus, så jobben som skal gjøres, blir gjort så godt som mulig, for både veterinær og kattepus.

Klart vi puser kan synes det er stas å kjøre bil, men vi fortjener å få lære det når vi er unge og på en hyggelig måte og avslappende pusevis. Kanskje med det samme teppet som pusen har hjemme på liggeplassen sin.

reise21

reise29reise

Jeg er er jo vant bilkjøring og reising helt siden jeg var bitteliten pusonge. Synes det er supert å ligge i bagen min å slappe av på tur, uansett om det er båt eller fly, det har ingen betydning, reising er reising.

Klart det er ikke like kult som å løpe rundt i tigerskogen på musejakt, men vet jo aldri helt hvor vi skal, kanskje er det en ny  spennende jaktplass, man vet jo aldri. Nå har jeg reist så mye at jeg tar slike turer på strak pote. Noen ganger er det gøy, andre ganger er det kjedelig, men slik er det vel bare.

reise5 reise4 reise3

Og jeg må jo få lov til å lage litt store øyner eller vri rundt på ørene, det er jo tross alt ganske mange lyder som jeg ikke hører eller ting jeg vanligvis ikke ser i min pusongehverdag hjemme.
Klart at jeg også må få lov til å synes at ting kan være litt skummelt, men matmor er jo alltid med, og hun forteller meg alltid om det er noe spesielt eller at jeg bare kan slappe av. Og blir jeg veldig usikker så får jeg alltid lov å komme i armene til mor, der er det trygt. Det er jo lov å synes at noen ting kan være litt skummelt en gang i blant, det tror jeg alle opplever.
Flylanding er det mange som synes er skummelt, men jeg ligger pent i baggen min jeg. For jeg vet matmor passer på.

reise28 reise27

 Slike flyplasser er det alltid masse folk og mange ting som skjer, men jeg har bagen min, så jeg kan sitte å betrakte alle menneskene som kler av og så på seg, jeg bare røyter av meg noen pusongehår som jeg slipper pent på rullebåndet, når jeg triller avgårde på båndet. Denne gangen stoppet vakten meg, da prøvde jeg faktisk å snike med meg vannflasken min, den ble nok pusongearrestert, og vannflasken forsvant i søpla, men jeg fikk ros av en hyggelig mann, for jeg ga den frivillig i fra meg, uten å slenge en poteklask.

reise25 reise24

På denne flyturen ville jeg gå litt selv fra flyet og inn i det store huset, første gang jeg har turt det, faktisk. Hoppet ut av bagen og småløp etter skikompis, som også turte å gå alene inn i huset, Vi er i grunn ganske modige begge to, synes jeg.

reise22reise23

så ble det så alt for mye folk, at jeg ble løftet opp på skulderen og hadde god oversikt over alt. Eller i grunn ikke, fordi det var så mye som folk som løpe alle veier at det er helt umulig å ha kontroll på noe som helst. Det var omtrent som å løpe rett i en maurtue faktisk. Men trygt er det iallefall å sitt på skulderen, og betrakte alt det spennende som skjedde.

Jeg er iallefall veldig takknemlig for at det går an for oss puser å være med på reiser, og synes derfor at det er like viktig at puser og hunder oppfører seg hyggelig på tur. Det gjør det trivelig for andre passasjerer å reise sammen med oss, og for alle de som er sjafører å ha oss med på tur.
Og vi bruker alltid å spørre dem vi sitter sammen om dem synes det er ok at vi sitter der, ikke alle liker pelskledde kjæledyr. Og det er helt greit, da finner vi en annen plass.

reise8

Husk: Ikke alltid like greit å sitte i kabin, noen ganger blir det ganske varmt. Og det er ganske så støyende med alle menneskene. Vet at noen dyr trives mye bedre i lasterommet som har en egen tilpasset plass for dyr, som er akkurat som å sitte i kabin, uten alle menneskenelydene. Vær 100% på at pus ikke vil på do underveis på turen i kabin, det er ikke noe hyggelig for 2 eller 4 beinte, ikke noe særlig å grise til pelsbuksene sin altså. Pinlig.
På tog, husk å ikke sitte i vognene som er merket med kjæledyr forbudt.

reise12

I fartahilsen fra Jesperpus.

fbsiden min her

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR