Herlige helgefølelsen!

Ja du vet, den følelsen når det endelig er helg.
Etter at du har gått tålmodig og ventet på familien skal komme hjem fra jobb i 5 lange dager.
Så er det endelig helg og familiekos.
Jeg elsker helgene når alle i flokken min er hjemme.
Da er det tid til å finne på noe sammen, og jeg gjør alltid mitt ytterste for at dem skal skjønne hvor glad jeg er i dem.

musehull2

Helg eller ikke, 05.00 er det på tide å stå opp også i helgene synes jeg, vi skal jo nyte hele helgen. Jeg tar mitt ansvar med vekking seriøst selv om både mor og far er ganske så livløse. Men gjentatte ganger med poteklask i ansiktet så våkner mor,  da kan jeg legge meg oppå henne å passe på at hun ikke går tilbake til slik livløs tilstand igjen. Far er fornøyd, han har øynene igjen og maler som en ekte pusekatt, bare litt grovere lyd enn meg, liksom.
Men etter litt så velter mor seg rundt og jeg blir liggende på rygg med mor nesten over meg, nesten druknet i dyna, kravler jeg meg fram igjen. Nå er det nok altså, nå får hun bare komme seg opp, så jeg setter med opp, tråkker bakbeina godt oppunder meg, slik at jeg klarer å bykse under dyna i ett purrfekt tigersprang og setter tigertennene i beina hennes, Da vet jeg det blir både lyd og action. Etterfulgt av høylytt mjauing og skraping med tigerklørne på døra. Da står hun loddrett ved sengen, med håret alle veiene.
Altså hadde pusongepelsen min hvert like rotete så hadde det nok vært en dags jobb å rydde i den.
mus17

Jeg får litt frokost servert, før jeg haster ut i Tigerskogen, og mor går på kontoret.

I dag tenker jeg at jeg skal overraske dem med en skikkelig flott frokost. Skal ta meg en tur i Tigerskogen å finne den fineste ferske musen, å servere dem. Helt rykende fersk. For det er jo tross alt helg, og far har jo farsdag i helga og greier. Da må det jo bare bli musefest!

-og i dag 12. November, er det jo internasjonale Mus og Rottedagen tilogmed. Feires det som feires kan!

Og heldigvis trenger jeg ikke å jakte lenge før jeg kommer over en musefamilie på luftetur, og med ett byks så har jeg den feteste musen plassert mellom tennene. Da er det bare å løpe hjem, gjennom katteluka og inn på kjøkkenet. Med det samme jeg runder døra inn på kjøkkenet, hører jeg far rope til mor » Jesper kommer inn med mus». Tenk det Far samler hele flokken min nesten før jeg er inne. Snakk om å sette pris på rask levering av fersk frokost. Musongeservice langt foran både Adams matkasse og GodtLevert, i kortreist mat, hurtig levering og en upåklagelig kvalitet.
musehull3
Mor kommer pilende som ei mus… og klapper meg på hode og sier jeg er flink musejeger. Jeg prøverspiser litt, bare for å sjekke kvaliteten og den er absolutt godkjent og mor knabber restene.
I grunn overraskende kjapp hun var, hun er nok ekstra sulten tenker jeg. Så jeg bare hiver meg rundt og hopper ut av flippflappdøren min og løper i vei til Tigerskogen på jakt etter en mus til. Mor skal da ikke sulte og far må jo i det minste få en liten smakebit.
Og disse tåpne musene står jo på samme plass som sist. Dette er jo som å knappe dreamies fra far, easypus.
Fort gjort muselort, så løper jeg hjem igjen med ny mus. Mus nr 2.

Og i det flippflappdøren min flapper igjen bak halen min, hører jeg far » Rakkeren kommer med en mus til» og i samme øyeblikk kommer mor løpende fra kontoret sitt igjen. Hun tenker nok først mann til musa… for far er ikke oppe av sofaen før hun har knabbet mus nr 2 også.
og ekstra kos får jeg,  mens hun forteller hvor dyktig musejeger jeg er. Djises, det vet jeg jo!
mus4 mus5

Så sulten mor er i dag da,  far har ikke fått sett på musene en gang!
Så ut på en ny runde i Tigerskogen på musejakt! Her skal alle få en smak, Jesperpus museservice, kjapt levert, beste kvalitet og rykende fersk.
Musegjengen er på samme plass,  lett å få snusen på.  Det går ikke lange tiden før den første musen kommer ut av huset sitt, og vips har jeg den i kloa. Sprell levende og så fersk som det går ann å bli, løper jeg hjem igjen med mus nr 3.
Flappflapp hører jeg døren klapper igjen bak meg og far som roper ganske høyt i fra sofaen. «Moooor no kjæm han igjen, musa er i live!»

«Dunk dunk dunk» hører jeg mor kommer løpende fra kontoret på ullsokkene sine, ikke akkurat lydløst for å mjaue det slikt.

Legger meg andpusten på kjøkken gulvet, med musa trygt plassert foran tigerpoten min.
mus6
Knurre litt på mor, nå får hun styre sulten sin litt.
mens hun klapper meg koselig på hode og mumler om at «din jævla musefanger,  nå holder det det altså»!,» kan ikke bruke hele dagen på musefangsten din! #*#%&^#». Mens hun på nytt knabber musa rett foran nesen på meg og stikker av igjen. jeg knurrer høylytt, mens jeg hiver den ene tigerpoten min etter henne. Men hun piler i vei som ei mus, med ei mus.
Denne var jo til far da. Han har ikke en gang fått rukket å sett en eneste musefrokost som jeg har kommet inn med, stakkars far som ligger utsultet bortpå sofaen.

Så mens mor er forsvunnet med musesteika til lagret sitt, så tusler jeg atter en gang ut på musejakt.

Og når jeg kommer frem til musehuset, så er jammen musefamilien utenfor huset sitt igjen, så jeg sniker med lydløs frem på snøen. Vips, ett tigerbyks frem så snøen spruter alle veier er musa i boks, eller munnen min da.
Fornøyd musejeger tusler jeg hjemover, men hvordan skal jeg i alle dager komme meg forbi mor.

Og når jeg kommer hjem til døren står hun jammen å stenger døren for meg.
mus7
Er hu blitt vegertarianer Eller?
Eller er det Norsk Musebeskyttelseforeningen som har satt restriksjoner til denne uanmeldte døraksjonen?
Jeg knurrer høylytt til tullmusa i døra som står bare å sier nei takk, så utakknemlig som det går ann å være, det er ikke til deg denne er jo til far!, Flytt deg, jeg skal inn!

Men nei, flipp flappdøren er låst og mor står bestemt i døråpingen. Og sier «nei din farskens …., vi skal ikke ikke ha flere mus, dette har jeg tid til» og jeg knurrer enno mer høylytt, «flytt deg jeg har med fersk musebiff. Du har dessuten forsynt deg grovt 3 ganger tidligere og nå skal jeg dele litt med far!»

Slik sto vi da i døråpningen, ganske uenige om hvem som hadde rett, og for å demonstrere hvem som har rett, så spiste jeg opp musen så kunne hun bare stå i døra å angre seg.
Når jeg var ferdig og forsynt, sendte jeg ett skarpt tigerblikk opp på døren, og slikket meg ordentlig fornøyd rundt munnen, mens jeg slapp i vei en aldeles liten muserap retning døren. Hun kunne bare ha det så godt, ble ikke så mye som en smakebit igjen!

Hørte alle dørlåsene åpnet seg og mor forsvant fra vinduet.
Hun trodde sikkert at musefesten er over. Men jeg skal altså få servert far også litt musebiff, det er jo tross alt farsdag denne helgen og da må det jo være fortreffelig med en musebiff.

Så jeg strakk pusongekroppen min godt ut, rettet på pelsbuksene mine og kveset klørne på et passende terassemøbel for jeg hivet meg i vei på ny musejakt runde.
og tok en liten sniktitt bortom det samme musehullet. Dette må jammen være den mest godtroende musefamilien i hele Tigerskogen. Tror dem virkelig det er trygt å bare gå rundt her å pipe om muselivet, i min Tigerskog? Den familien varer ikke til over jul for å mjaue det slik.
Det kom jeg til å nynne på musevisa mi fra i fjor:

Når nettene blir lange og kulda setter inn,
Da sier vesle Jesperpus til venneflokken sin.

Jeg tror jeg stikk i skogen, med kjelke og med sag
Det er jo fint i skogen denne kalde juledag.

Heisann og hoppsan, der fant jeg juletre
Skal ta det med meg hjem og lure pipsen oppi det.
Heisann og hoppsan, så skal jeg pynte det
med julemus og annet godt jeg stjeler noen sted.

——— * ———-

Nå det er mørkt i skogen, da er det ikke greit
så julenissen den får være med, men ikke at den veit,

at musekameraten, som ved siden av den satt,
det er en utstoppa versjon av største musa jeg har tatt.

Heisann og hoppsan, der fant jeg juletre
Skal ta det med meg hjem og lure pipsen oppi det.
Heisann og hoppsan, så skal jeg pynte det
med julemus og annet godt jeg stjeler noen sted

osv osv…

Og selvsagt før musene hadde fått sagt et pip, så løp jeg hjemover med enno en musefangst. Dagens 5. mus på pus! Bare på noen få øyeblikk en helt vanlig lørdags formiddag.
Det er vel en bra standard for ekte musemonsjeger!

Iallefall kikket opp på vinduet, ingen mor i sikte. Løp det raskeste det er mulig til flippflappdøren min hoppet inn på ett blunk, og i det hodet og musefangsten er synlig innenfor døra, hører jeg far rope «her kjem`n igjen». Og mor svare » har han mus med seg»
Før ett idiotisk spørsmål fra hun som har stukket av med 3 muser og stengt ute den 4. som jeg spiste i trass. Klart jeg har mus med, denne skal far ha. Så svarer far:  » ja det har han, den er levende».  Da kan jeg tydelig høre ett eneste ord fra kontoret «fan» og så er det helt stille. Tror oversatt til kattespråket betyr det  «hurra»
mus8

I det samme gjør musen ett sprell mellom tennene mine midt på stuegulvet, mens jeg stirrer fornøyd rett på Far. Der glipper musen ut av tigergapet og piler retningen et skap i stuen, jeg piler etter, mens jeg hører far roper » mus løs på stua». og mor svarer som ett ekko fra kontoret «fanfanfanfan» det tror jeg betyr det samme som» hurrahurrahurra»

For nå ble det musefest i huset skal du tro.

Mor kom flygende og ned på alle fire og der lå vi side om side å kikket under skapet. Hun kikket på meg og da kom det «din tosk».  Fader her kom jeg med en blodfersk mus, så vil hun har frosk, ikke lite kravstor liksom.

Vi inntok ulike jaktposter, jeg løp fra kortside til kortside. Mor passer langsiden, mens far sto bak og holdt vakt.
mus9 mus10 mus11
Men mor er jo både døv og blind, musen er jo ingen steder der hun ser, så far henter lommelykt. Så jeg skal slippe å løpe rundt og rundt på falske påstander. Far roper stadig «ser ho ser ho», og mor løper hit og dit. Hun har absolutt ingen jaktinstinkter, ingen, og far ser syner, det er jeg sikker på.

Og pluselig brøler far, «der stikk ho».jeg trodde det var mor han mente, men det var musen, som stakk bak sofaen, tv, bord og vedstabel men hele flokken min på slep. På ett øyeblikk var møbler midt på gulvet og alle sofaene, sto oppreist på vedkubber. så jeg kunne løpe under etter musen.  og dette var en skikkelig racermus,  noen runder i stuen med mus, pus og mor, mens far sto i døråpningen og ropte. En skikkelig musefest, endelig hadde dem forstått hvor gøy det er med en skikkelig musefest. En helt purrfekt musepusefest med flokken min.  Pusongehuset så nå ut som en bygdahus etter 2.dags musefest i romjulen. Lydnivået var vel omtrent der også. Eneste var at mor hadde nå lommelykt i den ene  hånden og en fiskestang i den andre.
mus16

Altså fiskestang på musejakt. trodde hun at den ville bite på kroken eller hadde hun tenkt å bruke den som grillspyd?.  Mor lå på nytt under skapet og sendte fiskestangen etter musen så det kom pilende ut og rett inn på kjøkkenet. Far var forduftet, og jeg tok ansvar som eneste kar i huset, og pilte etter, med mor med fiskestang og lommelykt hakk i hæl.

Og da stakk den lille musa rett under kjøkkenbenken, der er det ingen som når den. Men mor rev opp en planke og dyttet meg oppunder og ba meg rydde opp i musefesten min. Men musa var forduftet.
Så jeg kom krypende ut med ugjort sak. Fest er fest, men nå tror jeg den var over for i dag altså.
mus12

Iallefall mor måtte rydde opp etter musefesten og jeg satt vakt på kjøkkenet i mens.
Mor lit ikke på mine jaktegenskaper og satt opp musefelle, men en liten godis på, før vi dro ut på tur.
mus12
og vi kom hjem, ja da sto fellen nesten urørt, dvs si godisen var borte. Så den musefisen hadde nok bare kost seg mens vi var borte.  Synes nesten jeg hørte muselatteren under kjøkkenbenken.

Så det ble kveld i pusongehuset med mus, og alle gikk å la seg. Ja uten meg da, jeg holdt vakt nede. Musevakt i pusehuset!
mus13 mus14 mus15

Tidlig på søndagsmorgen kom musen listende frem, men jeg brukte tigertaktikken, og bare lå og observerte den.  Til den var kommet  midt på gulvet, og den pilte under kjøleskapet og jeg etter. Bak kjølskapet,
mus39 mus38

og før jeg viste ord av det sto vi begge øverst på kjøleskapet,

mus37

og alle boksene til mor som sto oppå kjøleskapet fløy utover kjøkkengulvet, og 0.3 sekunder etterpå sto mor i kjøkkendøret med håret til alle veier.
Stakkars musen, ble så skremt, at den fløy øverst fra kjøleskapet som en flaggermus gjennom kjøkkenet, mens jeg ikke klarte såpass som å slenge en tigerpote etter den. Elegant  muselanding rett foran hullet den kom ut av, og pilte inn i trygghet under kjøkkenbenken.

Her har jeg vært musevakt hele natten og hadde nesten kloa i den, så kommer  mor å skremmer livskiten av den og spolerer den herlige musejakten på to sekunder. Altså da har jeg lov å riste overgitt på hode, i dag fortjener jeg å få frokost servert. Jeg hadde jo tross alt tatt den om hun ikke hadde kommet å skremt den slik. Nå var det bare å glemme å tro at den musen ville komme til å stikke så mye som snuten sin fram.

Frokost ble servert, og så pakket vi sekken og dro til skogs i stede. så fikk musa og far være hjemme.

Ingen som nevnte orde mus den dagen, mor snakket noe om at hun ikke trengte å høre m-ordet den dagen. Tenk å bli så surkete bare for at hun ikke fikk alle musene selv og ikke kunne dele litt med far.
Og så snakket dem om at nå kom musen til å gnage over alle ledninger til alle maskinene på kjøkkenet og alt som måte vaskes. Tenk å være så negativ når vi har en musebiff innedørs, blod fersk. Må jo være det beste nyheten som finnes liksom, ja må være den beste helga ever!.
Men vi fant ut at vi kunne rydde litt i sløyfene mine, fin søndags syssel, eller «vente på musasyssel.»
sløyfer3 sløyfer2 sløyfe1

Og jeg synes at den beste helgen på lenge kunne feires med noen skikkelige museboller, så da ble selvsagt slik også. Ingen musefest uten museboller liksom.
mus34 20161113_164524 mus33

Musefella ble iallefall pyntet med en liten ostebit og plassert innenfor åpningen søndagskveld. Akkurat det synes jeg var helt unødvendig tiltak!!
mus36

Så jeg skulle liksom få sove denne natten.
mus32

Men håpte virkelig at den delikate musen ikke gikk i fella. Da kunne jeg ha litt selskap når mor og far var på jobb mandag.

Men mandagsmorgen vekte jeg mor kl 05.00 som vanlig og vi begge løp ned til kjøkkenet, og ja jeg var først fremme med musehullet. og mor åpnet.
«farsken», der lå musa i fella.
mus31
Hurrahurra ropte mor. Og da hørte jeg at jammen var far også våkent. » har dere tatt den»?
Jupp svarer mor fornøyd. NB: Har sladdet musen så ingen i musebeskyttelse foreningen skal gjenkjenne den»

Tja død mus er ikke like kult som en levende mus. så ikke akkurat den beste starten på uke da. Men vil tro at den  musefamilien forsatt er ute å tasser i tigerskogen min, så jeg får ta meg en ny jakttur, må bare få mor og far trygt i vei på jobb først. Så kan vi danse på bordet og alle andre steder, jeg og musen eller musenen, vi får se 🙂
mus30

Hilsen Jesperpus, Sjefs arrangør i Hedmark for musefest med suksess og høy stemning»

Og kan dele ett klipp fra i sommer  » one happy moment in jespepus life», mors store glede når jeg kommer med villmus, som egentlig viste seg å være en tammus som ville hilse på mor, som får store gledes utbrudd for mine matleveringer. Ha gjerne på lyd , men kanskje ikke for høyt,,,,

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR