Jesperpus – En dag i Tigerskogen. DEL 2

Jeg vil gjerne fortelle litt mer om livet i Tigerskogen. 

Her kommer Del 2 av mine flotte dager i skogen.
Her kan du lese Tigerskogen Del 1

eventyr

Ja, jeg får vel fortelle litt mer om mine fantastiske dager i den flotte Tigerskogen. Denne gangen tenkte jeg å fortelle om den forferdelige berta ute i skogen som alltid må plage meg når jeg er ute på stien min. Den såkalte rotta heter Fillemusa og er en pest og en plage i min fine hverdag.

FillemusaJeg går hver dag bortover min fine lille sti rett etter jeg har stått opp. En flott og solfylt dag trippet jeg bortover i skogen. Jeg lot de fine solstrålene treffe den flotte pusongepelsen min. Plutselig ble veien sperret av en sleip liten, lubben mus. Hun så stygt på meg og nektet å slippe meg forbi. Fillemusa het hun. Jeg spurte pent flere ganger om hun kunne være så snill å slippe forbi en snill pusonge som meg, men det var ikke på tale!
Den fillete musa var virkelig sta, altså!

Det endte meg at jeg viste frem de skarpe og ikke minst farlige pusongeklørne mine. Jeg advarte den lille fillete musa, men hun så ikke ut til å endre mening. Dette endte med at jeg løftet poten høyt og klappet til den lille filla! Hun falt bakover og landet på den lille rottestumpen sin. Jeg hoppet over henne og satt i full fart bortover den lille stien min igjen.

Og plutselig var jeg på rett kjør igjen.

Tigerskogen del 2Jeg trippet bortover så fin jeg var og nøt den flotte sola som skinte gjennom trærne og i pusongepelsen min.  Rett etter min daglige tur med lille frøken Stjertfrid, skulle jeg over den store elva midt uti skogen for å dra og besøke en av mine andre venner som jeg skal fortelle om en annen gang.

Jeg trippet over den tynne stokken som lå over vannet. Holdt balansen så jeg ikke falt ut i og gjorde pelsen bløt.

Etter lekestunden skulle jeg over elva og hjem igjen. Jeg gikk bortover og frem til den tynne stokken min da jeg plutselig fikk øye på den fillete, store og stygge musa, Fillemusa. Hun så hvor jeg var på vei, hun kom før meg til stokken og trippet bortover på de små, hårete beina sine. Hun satte seg på midten av stokken og begynte å knage på stokken min med de spisse tennene sine.

stokkJeg løp i full pusongefart mot stokken, men dessverre før jeg rakk frem, hadde stokken blitt gnagd helt av og den oppdelte stokken falt ut i vannet, Fillemusa fulgte med, men klarte å svømme frem til land igjen. Jeg kan selvfølgelig også svømme, men kunne ikke bløte ut den fine pelsen rett før middag!

Jeg prøvde å lete etter ett eller annet som kunne hjelpe meg over den digre elva. Jeg gikk frem og tilbake, kunne ikke bli sein til middag!

Så hørte jeg plutselig noen tunge skritt bak meg.
Jeg snudde meg rundt og ble skikkelig skremt, så pelsen sto til alle kanter og jeg gjorde meg tigersvær.
Da jeg oppdaget en kjempestor elg komme rett bak meg. Jeg var så redd som jeg kunne bli, hva skulle jeg liksom gjøre? Pile av sted opp i et tre?
Denne elgen var virkelig en kjempe! Han bøyde ned det store hodet sitt og lot nesen sin krølle til den flotte pelsen min. Det var bare sekunder før jeg klappet til han også med tigerpoten!

Storegrein1Plutselig ble jeg løftet opp av de store gevirene hans, og ble deretter løftet over den store elva! Han satte meg trygt ned på bakken på andre siden av elva og jeg fikk en liten og vennlig samtale med ham. Elgen Storegrein het han. Jeg sa at jeg håpet vi kunne sees annen gang og gikk bortover elvekanten og opp på stien igjen. Så møtte jeg på den sleipe Fillemusa som sto med ryggen imot.

Jeg snek meg innpå henne og med ett tok jeg frem pusongelabben og pushet henne i stompen så hun falt med nesa rett i en sølepytt!
Virkelig fortjent var det!

Etter den dagen hadde jeg både fått meg en sleip liten fiende kalt Fillemusa og en ny stor venn som het Elgen Storegrein. Og jeg kom hjem med fin og tørr pusongepels, klar til middag.
Fikk høre av mor at jeg var flink til å holde pelsen fin og ryddig hele dagen. Måtte selvfølgelig pynte litt på den etter at Storegrein hadde krøllet til den med den store nesa si.

Etter middagen var spist gikk jeg å la meg på sofaen sammen med far og tok en pusongedupp.
Med hilsen fra
Jesperpus.

Min Facebookside Jesperpus finner du her

Alle tegninger: Uro

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR