Snipp Snapp snute..

Tiden går fort, og føllet som jeg fikk være med på fødselen av, sist sommer, er blitt stor og klar for nye eventyr.
Stor nok til å skilles fra mammaen sin, som begynner å bli lei en litt masete hingstefole.

En vakkersolskinnsdag i juni, fikk jeg se at småkompis fikk ett lite føll ute på beite. Det kan du lese mer om her: Følling
En hel dag var jeg sammen med mammaen, og det lille nyfødte føllet. Undrende over hva som har skjedd og passet spent på at alt gikk bra med den lille ustødige krabaten.

Kort tid etterpå flyttet de på sommerbeite og skulle nyte sommeren sammen med mange andre hester. En trygg start på livet, å få leve, å lære om hestelivet sammen med mange andre hester i ulik alder.
Men den gleden ble kortvarig.
Etter noen noen uker ble føllet alvorlig skadet og flere måneder med behandling og hvile, uvist om det kom til å gå bra eller ikke.
Sent på høsten ble føllet frisktmeldt, endelig. Alle dagene, uker og måneder med stell var verdifulle og vi lykkelig over at det omsider endte bra.

8 måneder gammel nordlandshest, hingst, stor, bøllete, glad, og litt rampete. Den som alltid er klar for tur og kos.
Har trent på trafikk, skumle ting, turer i terreng og kjøring på henger, klar for å reise ut i verden å oppleve mer, lære mer, og treffe andre på sin alder. Lekekompiser som han kan leke, sove,hvile, spise og vokse seg stor og sterk sammen med.

Lille føllet er reiseklar og venter på at det skal komme en stor lastebil, som skal frakte han til sitt nye hjem og ny eier. Siste lille pusesnus og farvel.

Takk for alle opplevelsene, og nå kan jeg trygt gå gjennom beite uten at du kommer løpende etter…bøllefrø!

Heldigvis vet jeg at du har kommet i trygge hender og til en dyktig eier, som vil gi deg et skikkelig godt hjem.
Og hun har all kunnskap du trenger videre for å bli en flink, flott og etterhvert voksen nordlandshingst. Og det beste er at du nå har fått jevngamle kompiser å leke med.
Sikkert litt skummelt med mange nye hestevenner i begynnelsen. Vet at dette setter du stor pris på og kommer til å storkose deg å ha noen å løpe og herje sammen med.

Ny hverdag med nye venner. Holands Yatzy, Holands Juno og flotte Holands Miro. Lykke til og kos deg i ditt nye supre hjem.

Mjau fra Jesperpus.

2 kommentarer på “Snipp Snapp snute..”

  1. Susanne Wedbjer

    Åh så fin han har blivit! Så skönt att få veta att allt gick bra med den lille fölungen. ❤️

  2. Gerd Aasgaarden

    Så godt å lese, og det er jo helt supert for små hestebarn å ha en slik flott hestepasser og opplæringssjef som deg. Han har nok fått mange gode råd med på veien av deg, flinke Jesperpusen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR